Station Alkmaar Noord moet nog een paar jaar wachten op verbetering van de toegankelijkheid, want het geld wat daarvoor nodig was is al gebruikt voor het bouwen van de traverse op station Alkmaar. Dit is het antwoord van het Alkmaarse college op de vragen van Seniorenpartij-raadslid Kirsten Dielemans.

In 2010 zijn het college en ProRail overeengekomen om het geld waarmee station Alkmaar Noord toegankelijk gemaakt had kunnen worden te gebruiken voor de herinrichting van station Alkmaar. Daarbij is de toegankelijkheid van station Alkmaar Noord niet de verantwoordelijkheid van het college, aldus het college.

Station Alkmaar Noord is moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een kinderwagen of rollator reizen. Zij kunnen niet door het tunneltje, en voor de hellingbanen moet men vaak een groot stuk omlopen.

ProRail heeft zich ten doel gesteld dat in 2020 negentig procent van alle stations voor iedereen toegankelijk is, en honderd procent in 2030. Tot die tijd moet Alkmaar Noord het dus nog doen met het tunneltje, en zonder liften.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl