Alkmaar Centraal

De Victoryveste had een gebouw moeten worden met 56 appartementen aan Arcadialaan en de Rhijnvis Feithlaan, maar de gemeenteraad heeft zich negatief uitgesproken over de plannen. Dit meldt het NHD. Een belangrijke reden is de parkeerproblematiek.

De buurtbewoners vinden al lastig een plekje voor hun auto te vinden en dat zou alleen maar erger worden. Het zou ook bijvoorbeeld Victory Wok de das om doen en de aanleg van groen en toekomstige vestiging van bedrijven in de weg staan. Op dit moment is er liefst 70% leegstand in bedrijfsruimten nabij Kooimeer, maar een deel van de raad kijkt vooruit naar economisch herstel.

Voor projectontwikkelaar Timpaan is het besluit een zure pruim, want het heeft veel tijd en energie in het project gestopt. Diens bouwaanvraag is legitiem en voldoet aan de geldende parkeernorm. De welstandscommissie had zich positief uitgesproken.

Wethouder Anjo van de Ven stelde ook dat het schrappen van het project nog een juridisch staartje kan krijgen. Gezien de voorgeschiedenis zou er geen makkelijke uitweg meer zijn. Dit heeft onder andere te maken met de door de inmiddels failliete projectontwikkelaar Van Wonderen afgeblazen parkeergarage.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl