De Dorpsraad van Stompetoren voelt wel iets voor het bouwplan het ‘Gat van Nat’ aan de Oterlekerweg 20, ondanks het feit dat een aantal omwonenden het plan helemaal niets vinden.

Het terrein waarop het complex zou moeten worden gerealiseerd staat al jaren leeg en staat onder tussen bij de bewoners bekend als het 'Gat van Nat', naar de grondeigenaar Jan Nat. Het gesteggel over een nieuw gebouw op die plaats duurt al zo’n vijftien jaar, sinds Nat de grond kocht aan het eind van de jaren negentig. Hij wilde er in 2002 een appartementencomplex bouwen, maar omwonenden vonden het gebouw veel te groot en stapten naar de rechter. De toenmalige gemeente Schermer trok toen de vergunning in. Rond die tijd kwam ook het plan voor het Dorpshart Stompetoren aan de orde.

Naar aanleiding van een gesprek met bezwaarmakende dorpsbewoners wilde Nat het plan niet aanpassen. De bezwaarmakers willen waarschijnlijk naar de rechter stappen, iets waar het Alkmaarse college ook rekening mee houdt. Het college ziet echter geen reden om de vergunning niet af te geven.

Sylvester Liefting van de Dorpsraad van Stompetoren is vooralsnog positief en omschrijft het plan van Nat als ‘mooie bouwstijl’. De Dorpsraad vindt het plan ook niet te hoog, want het is ongeveer even hoog als het Schermer Wapen. Ook met de schaduw die het gebouw zal veroorzaken, iets waar de tegenstanders over vallen, zal het volgens de Dorpsraad wel meevallen. Bovendien wil het merendeel van de bewoners van Stompetoren volgens Liefting dat het gat eens opgevuld wordt.

Pin It
Bekeken: 5708x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/