Alkmaar, 21 december 2011. Woensdagavond was de Amsterdam ArenA het decor voor de wedstrijd voor de KNVB-beker tussen Ajax en AZ. De huidige landskampioen tegen de huidige koploper van de eredivisie zouden garant kunnen staan voor een mooi affiche. Beide teams waren aanvallend ingesteld en van plan om er een mooi voetbalavondje van te maken. In de negende minuut wist Ajax-verdediger Gregory van der Wiel de beginstand te doorbreken door een snelle aanval af te ronden met een schot in de korte hoek. 1-0 voor de Amsterdammers. AZ was hard op zoek naar de gelijkmaker, toen in 38e minuut AZ-doelman Esteban werd aangevallen door een supporter. Vanaf dat moment was de wedstrijd afgelopen. Nadat de keeper de supporter, uit zelfverdediging, enkele schoppen uitdeelde, trok de scheidsrechter rood. Op dat moment stuurde Gertjan Verbeek de AZ-spelers de kleedkamer in. Een kwartier nadat de teams de kleedkamers in waren gegaan, kwamen de spelers van Ajax terug om de supporters te bedanken. Dit was het teken dat de wedstrijd officieel gestaakt is. Welke gevolgen deze aktie heeft, is vooralsnog niet bekend. De KNVB zal moeten beslissen over het vervolg van de wedstrijd en de rode kaart die getrokken is voor Esteban. Zo gauw dit bekend is, zal Alkmaar Centraal dit melden. De volgende keer dat beide teams elkaar tegenkomen is meteen de eerstvolgende wedstrijd in de eredivisie op zondag 22 januari.

Bekeken: 3363x