Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 20 december 2011. Wie bespaart de meeste energie? Ongeveer twintig gezinnen uit de wijken Bergermeer, Blaeustraatkwartier en Rembrandtkwartier strijden tot en met februari 2012 om de eer. Drie huishoudens, elk uit een verschillende wijk, worden in teams aan elkaar gekoppeld. Elk team controleert fanatiek elkaars meterstanden. Hun eindscore telt slechts mee in het klassement wanneer alle drie de huishoudens uit het team de eindstreep halen. De teams moeten elkaar dus helpen bij het besparen!

De deelnemers krijgen wekelijks een update over de resultaten en er wordt een team uitgelicht over de besparingservaring in de betreffende wijk. Op 29 november dit jaar gaf wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) het startschot voor deze energiestrijd en vanavond is de eerste strijdbijeenkomst en wordt duidelijk in hoeverre er al energie is bespaard en welk team op kop gaat. Deze sessie is in de Nicolaas Beetsschool, Beethovensingel 17 in Alkmaar en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Tijdens de strijdbijeenkomst komen veel energietips aan bod. Zo geeft Arno van Wayenburg (Innovaders) energiebesparende tips, en Ruud Meijns, (M-techniek), geeft aan hoe hij zijn energiehuishouding bij hem thuis drastisch heeft ingeperkt.

Aan het einde van de wedstrijd - rond begin april volgend jaar - reikt Wethouder Jan Nagengast de prijs uit aan de wijk en het gezin dat de meeste energie bespaard heeft. Gemeente Alkmaar maakt de energiestrijd mogelijk en de organisatie is in handen van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) en van Meneer de Leeuw. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl