Alkmaar Sport organiseerde donderdag en vrijdag een clinic-2daagse voor de vierdejaars leerlingen van het PCC Oosterhout. Zo'n 240 leerlingen van 15 tot 18 jaar volgden op beide dagen drie clinics naar keuze en kwamen zo in aanraking met sporten die zij normaal wellicht niet snel zouden uitproberen.

Veel jongeren stoppen rond hun 15e met sporten omdat zij geen zin meer hebben of omdat het niet meer ‘cool’ is. Dat sporten wél stoer en interessant kan zijn werd maar weer eens duidelijk tijdens de clinic-2daagse. De leerlingen konden kiezen uit rugby, schermen, trampolinespringen, kickboksen, hockey, dans, bootcamp en tennis.

Dit initiatief is opgezet door Alkmaar Sport in nauwe samenwerking met de sporttrainers van de Regionale Trainings Centra (RTC’s) voor rugby, schermen en trampolinespringen. Zij proberen de jongeren hiermee te enthousiasmeren voor hun sport en lid te maken van hun vereniging.

Mochten de jongeren talentvol blijken dan kunnen zij vanuit de vereniging mettertijd doorstromen naar de in Alkmaar gevestigde RTC’s om daar extra talenttrainingen te volgen. Alkmaar Sportstad biedt talentvolle sporters hiervoor optimale faciliteiten.

Pin It
Bekeken: 4360x
https://ee.itk.ac.id/data/