Leerlingen van de opleiding Pedagogisch Werk van het ROC Horizon College geven woensdagmiddag 14 oktober hiphoplessen aan kinderen op verschillende locaties in Alkmaar. De opbrengst van de lessen gaat naar de kinderafdeling van het Oranje Huis, voorheen het Blijf van Mijn Lijfhuis. 

Het initiatief is tot stand gekomen nadat medewerkers van het Oranje Huis een gastles gaven aan de leerlingen van de opleiding Pedagogisch Werk. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Deelname bedraagt € 2 per kind.

Het Oranje Huis biedt hulp bij huiselijk geweld en voorziet in crisisopvang en begeleid wonen. Ook kinderen die betrokken zijn of zelf slachtoffer kunnen onderdak krijgen. De leerlingen van het Horizon College krijgen mogelijk tijdens hun toekomstig beroep met jonge slachtoffers.

De organisatie Straatgeluid ingeschakeld om de leerlingen hiphoplessen te geven. Zo kunnen de leerlingen van het Horizon College op hun beurt weer de beginselen van de hiphop overbrengen aan jonge kinderen en ze proberen in beweging te krijgen.

Meer informatie op horizoncollege.nl (foto: VBK Groep)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl