De Stichting Behoud GAS!Fabriek heeft het 100 jaar oude pand van de voormalige Gasfabriek in Alkmaar gekocht en zo veilig weten te stellen voor de toekomst. Op 23 juli 2015 is de eigendomsoverdracht gepasseerd bij de notaris en is het culturele erfgoed vorolopig gered van de sloop. Om het pand in ere te herstellen is echter nog een flinke investering nodig.

De Stichting Behoud GAS!Fabriek wil van het gebouw een comfortabele leer, werk- & ontmoetings- plek voor de buurt te maken dat een kleinere CO2-footprint heeft dan een gemiddeld Nederlands huishouden. Het streven is om de Gasfabriek zoveel mogelijk duurzaam te renoveren. 

De stichting wil door de renovatie duurzaam aan te pakken zien hoe een braakliggend terrein zonder infrastructuur en openbare voorzieningen ontwikkeld kan worden. Het is de bedoeling dat het gebouw een real life showcase wordt, waarin het verhaal van de bouwers verteld wordt. Op deze manier wil de stichting bedrijven, sponsoren en partners verleiden hun naam en product aan het project te verbinden. 

Zondag 27 september kunnen geïntereseerden een kijkje nemen in het gebouw tijdens de Burendag. Er worden onder andere rondleidingen en workshops gegeven. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de Burendag is te vinden op de Facebookpagina GAS!Fabriek viert Burendag. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.gasfabriek.com.

 

Pin It
Bekeken: 5675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/