Alkmaar, 20 oktober 2011. Donderdagavond speelde het team van Gertjan Verbeek de derde wedstrijd in de poulefase van de Europa League. Na één winstpartij en een gelijkspel stond AZ er goed voor in de competitie en het Alkmaarse team was van plan om deze drie punten in Alkmaar te behouden. Maar jammergenoeg ging het anders dan verwacht. Hoewel AZ in de beginfase goed speelde en veel balbezit had, leverde een ongelukkige kopbal van Dirk Marcellis in de 18e minuut een eigen goal op. 0-1. Elf minuten later kon de Oostenrijkse tegenstander weer goed uitbreken en dat leverde het tweede tegendoelpunt op. 0-2. In de tweede helft was AZ zeer aanvallend bezig, maar konden de Alkmaarders maar geen opening vinden in de defensie van Austria Wien. Het eerste Alkmaarse punt moest uiteindelijk bij Austria vandaan komen: Hlinka bewees AZ een dienst door tijdens een fraaie aanval van AZ alsnog in eigen doel te schieten. 1-2. Vier minuten daarna maakte Wenbloom de gelijkmaker en die stand stond op het scorebord toen de scheidsrechter na 93 minuten affloot. 2-2. Door deze uitlslag staat AZ nu tweede in groep G.

Bekeken: 1923x