Het voormalig vliegveld ten zuiden van Bergen wordt verder ingericht, zonder dat het ingrijpend verandert. Gemeente Bergen, de Provincie en het Hoogheemraadschap werken samen aan een waterberging en een impuls voor de natuur.

De waterberging is onderdeel van een brede aanpak om het watersysteem in de nabije omgeving en omliggende polders te verbeteren. De waterberging stroomt alleen bij extreme regenval voor enkele dagen vol, de rest van de tijd staat het land droog en maakt het deel uit van het natuurgebied.

De toevoer naar de waterberging komt van de Damlander- en Philisteinsepolder via sloten die over een lengte van rond drie kilometer verbreed worden en meteen enkele duikers en stuwen vervangen. Er komt een ondergrondse verbinding tussen wateren aan beide zijden van de ringvaart van de Bergermeer.

In het gebied wordt ook een ringsloot met natuurvriendelijke oevers aangelegd. Daarnaast wordt verder gegaan met het verschralen van de grond voor een bloemrijk weidegebied. Hier profiteren orchideeën en andere bijzondere planten van, maar ook bijvoorbeeld grutto’s en tureluurs.

Vanwege de eerdere functie van het terrein is de grond onderzocht en de aangetroffen munitie op een veilige manier afgevoerd. Op diverse plekken is asbest en teerhoudend materiaal in de grond aangetroffen, dus wordt het terrein ook gesaneerd.

De Provincie draagt een klein deel van de grond (waar de ringsloot komt) over aan het hoogheemraadschap. Overige percelen worden te koop aangeboden onder voorwaarden, die de doelen wat betreft de natuur en de waterbergende functie van het gebied waarborgen.

Pin It
Bekeken: 4314x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/