De VVD Alkmaar is blij met de snelle reactie van burgemeester Bruinooge op het bericht dat de Rechtbank in Alkmaar uitgekleed gaat worden. "Dit is echter nu al de zoveelste keer dat er een grote hoeveelheid arbeidsplaatsen vertrekt (of dreigt te vertrekken) vanuit Alkmaar in een relatief korte periode." De VVD verwacht per direct actie van het college om de trend te doorbreken.

De fractie vraagt het college of preventief lobbywerk verricht is om dergelijke 'aderlatingen' qua werkgelegenheid te voorkomen en in het bijzonder de Rechtbank. Zo ja, dan is de vraag waarom dit geen resultaat heeft opgeleverd.

De situatie toont maar weer aan hoe belangrijk het is om over de grenzen van je eigen stad heen te kijken en om ook nationaal (en Europees en wereldwijd) betere contacten te leggen als Alkmaar, vindt de VVD Alkmaar.

De fractie benadrukt het belang van een pro-actieve houding en vraagt het college wat het van plan is te doen tegen het voorgenomen besluit tot uitkleding van de Rechtbank Alkmaar. De coalitiepartij ziet graag regionale samenwerking en een plan voor 2016 om dergelijke verliezen te voorkomen.

Pin It
Bekeken: 4816x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/