De intentie was al bekend, maar maandag kreeg burgemeester Bruinooge dan bericht van de president van de Rechtbank dat de rechtbank Noord-Holland in haar meerjarenplan kantoren van Alkmaar wil verplaatsen naar Haarlem. Het gaat hier om rond 200 arbeidsplaatsen. Uiterlijk in 2020 moeten alle kantoren in de provinciale hoofdstad zitten.

De rechtspraak in Alkmaar blijft wel gehandhaafd, maar het pakket wordt kleiner. De zaken die op zitting in Alkmaar behandeld worden zijn kantonzaken, enkelvoudige en veelvoorkomende familie-, straf- en bestuursrechtzaken.

Bruinooge betreurt de verplaatsing van werkgelegenheid. Hij heeft begrip voor de landelijke ontwikkeling, maar vindt altijd maar verschuiven naar het zuiden niet logisch. “Waarom niet een concentratie van de Rechtbank in Alkmaar? Concentratie in Alkmaar is voor mij net zo logisch als in Haarlem, en dat bepleit ik dan ook. Het verlies van tweehonderd banen in Alkmaar is een forse aderlating.”

Het gaat om een voorgenomen besluit. Dat houdt in dat het besluit wordt besproken met de lokale politieke bestuurders. Op 8 september wordt een definitief besluit genomen door de rechtbank Noord-Holland.

Pin It
Bekeken: 3613x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/