Alkmaar, 31 maart 2012. Volgens korpschef Ans Rietstra van Politie Noord-Holland Noord is het veiliger geworden en heeft het korps dat weten te bereiken binnen een sluitende begroting. "Bovendien" zo zei ze "zitten we met ons personeel ruim op sterkte".  De korpschef zei dat tijdens de presentatie van de jaarcijfers in het Regionaal College van burgemeesters. Dat het veiliger werd in Noord-Holland Noord blijkt uit de cijfers en de stijging van de aangiftebereidheid. De politie registreerde 3% minder misdrijven, terwijl de aangiftebereidheid van de inwoners met 5% toenam.

Op de meeste thema’s waar de politie extra aandacht aan besteedt werd positief gescoord, maar het aantal overvallen heeft nog wel extra aandacht nodig. Begin 2010 is een speciaal team geformeerd om het stijgende aantal overvallen te bestrijden. In 2010 nam het aantal overvallen daardoor met 45% af. Maar in 2011 steeg het weer met 31% en ging van 62 in 2010 naar 81 in 2011. Ook het aantal woninginbraken steeg met 13%. Noord-Holland Noord volgt hierin overigens de landelijke trend.

De politie constateert dat aanpak van deze problemen om inspanningen vraagt op een langere termijn: door politie, gemeenten, Openbaar Ministerie, burgers en bedrijven samen. Het bestuur wil voor de politie-aanpak van overvallen en woninginbraken extra geld reserveren.

Pin It
Bekeken: 3174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/