Alkmaar, 06 oktober 2011. Een uitgebreid onderzoek naar de kans op aardschokken bij het ondergronds opslaan van gas door TAQA in de Bergermeer wijst uit dat de kans daarop niet groter is dan eerdere studies al hebben aangetoond. De Stichting Advisering Bestuursrechtspraak die de Raad van State adviseert stelt verder dat eventuele aardschokken nooit groter zullen zijn dan 3,9 op de Schaal van Richter, maar toch is er een voorbehoud.

Er is in het goedkeuringsbesluit van de minister geen gemiddelde minimale druk voor het gasveld voorgeschreven, en wanneer het veld wordt leeg geproduceerd, verhoogt dit wel degelijk de kans op aardschokken. Een reden om het veld leeg te produceren zou bijvoorbeeld een gunstige gasprijs kunnen zijn. De kans dat er tijdens de twee jaar durende voorbereidingen de nodige geluidsoverlast zal ontstaan is volgens de onderzoekers wél terecht. De TAQA gasopslag in Bergemeer wordt één van de grootste in West-Europa  past binnen de Nederlandse ambitie om uit te groeien tot 'gasrotonde' voor Europa.

Pin It
Bekeken: 3427x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/