Alkmaar, 08 augustus 2011. Het plan van TAQA voor de gasopslag onder de Bergermeer tussen Alkmaar, Bergen en Heiloo moet voorlopig even in de ijskast. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaalt. Er moet meer onderzoek gedaan worden naar eventuele gevolgen van wat de grootste gasopslag van West-Europa moet worden om te voorkomen dat er schade ontstaat die later niet meer terug te draaien is. En dat betekent dat TAQA nog niet mag beginnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Het verzet tegen de gasopslag is vooral vanuit de hoek van de gemeente Bergen fel te noemen. De gemeente riep haar burgers onlangs nog op om bezwaar te maken omdat de juridische middelen van de gemeente om zich te verzetten uitgeput waren. TAQA betreurt het besluit en heeft via een woordvoerder laten weten het besluit te gaan bestuderen om de gevolgen zoveel mogelijke te beperken.

Pin It
Bekeken: 3630x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/