Alkmaar, 12 maart 2015. Van 24 juni tot en met 29 juni vinden de International Children’s Games (ICG) in Alkmaar plaats. Sporters en hun begeleiders zullen naast de beoefening van hun sport ook recreëren en overnachten in Alkmaar. De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, zowel voor Alkmaarders zelf als de bezoekers en vroeg het college of veiligheidsrisico’s voldoende in beeld zijn en of er een veiligheidsplan ligt.

Het college stelt dat bij de aanvraag van de evenementenvergunning een veiligheidsplan hoort. Het plan van organisator STERA is nu in bewerking en wordt beoordeeld en aangevuld door een werkgroep, met zowel de organisator als alle betrokken instanties en organisaties. Hierbij wordt rekening gehouden dat een dergelijk groot, internationaal evenement een mogelijk risico kent, gezien gebeurtenissen in de wereld. Het plan is naar verwachting eind maart gereed. Naast het Veiligheidsplan stellen de toegeruste autoriteiten een Beveiligingsplan op. Dit wordt doorlopend geactualiseerd. De gemeente zelf heeft hier verder geen betrokkenheid in, de verantwoording ligt bij STERA. De organisatie huurt en zelf een beveiligingsbedrijf in. Eventuele aanvullende beveiligingskosten die zouden voortkomen uit de (internationale) risicoanalyses worden gedragen door landelijke veiligheidsdiensten.

Pin It
Bekeken: 2589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/