Alkmaar, 01 maart 2015. In de 3e aflevering uit de serie Kijk op Kunst bezocht KunstNet de Bergense singer song-writer Jyoti Verhoeff. Als kind werd Jyoti Verhoeff al gegrepen door stemmen en geluiden om haar heen. In haar hoofd wordt het (als vanzelf) omgezet in muziek. Op haar 8e jaar krijgt ze een piano en leert zichzelf intuitief piano spelen. Al vanaf haar geboorte ziet Jyoti niet zo goed en kan daarom geen muzieknoten lezen. Met de piano als ultiem expressiemiddel kan ze zo haar innerlijke belevingswereld uitdrukken. Via een vriend ontmoet ze de Russische, klassiek geschoolde celliste, Maya Fridman. Er is meteen een muzikale klik en samen werken ze aan een groot aantal nummers waarvan er in 2012 zes op de EP Phoenix verschenen. 

In 2013 stond ze in de finale van 'De Grote Prijs van Nederland.' Haar enthousiast ontvangen debuutalbum Riven ziet in 2014 het levenslicht. De cd-presentatie vond plaats in poptempel Paradiso te Amsterdam en is gefilmd. De combinatie van piano en cello, aangevuld met de zangstemmen van beide vrouwen, is puur en intens.Jyoti Verhoeff's muziek voert je mee in een mysterieuze wereld. KunstNet filmde Jyoti Verhoeff en Maya Fridman tijdens een oefensessie bij haar thuis. Het interview wordt afgewisseld met videoclips en fragmenten uit de gefilmde release van haar debuutalbum Riven in Paradiso. Centraal staan het wordingsproces van haar muziek, de inspiratiebronnen en haar persoonlijke gedachten over het kunstenaarschap. Kijk voor meer informatie en KunstNet programma’s op www.kunstnet.tv, uitzendingen op Alkmaar Centraal: iedere dag om 10.00 uur en 22.00 uur. (foto: Frits de Beer)

Kunstnet maart Jyoti Verhoeff

Pin It
Bekeken: 3271x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/