Alkmaar, 25 februari 2015.  Amnesty International houdt in 2015 voor de dertiende keer een landelijke collecte. Vorig jaar werd in Alkmaar 15.000,- euro opgehaald.In het land waren het 25.000 vrijwilligers die €1,62 miljoen verzamelden voor de mensenrechtenorganisatie. In Alkmaar zullen van 2 tot en met 7 maart 150 collectanten de straat op gaan om te kijken of zij hier overheen kunnen komen. Meer collectanten zijn natuurlijk altijd welkom. Vele handen maken licht werk.

Met onder andere het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski. Op 21 juni 2014 werd deze Wit-Russische mensenrechtenverdediger  onverwacht vrijgelaten na drie jaar gevangenschap. Hij zat een straf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna. Deze mensenrechtenorganisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

20150225 collectanten amnesty

Pin It
Bekeken: 1654x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/