Alkmaar, 15 januari 2015. De plaats in de Rekerhout waar op 3 december 2014 een overleden baby werd gevonden is veranderd in ware gedenkplaats. Buurtbewoners en belangstellenden hebben er sinds de ontdekking onder andere knuffels, kaarsen en kaartjes voor het meisje neergelegd, waardoor de plek steeds groter is geworden. Ook is er ondertussen op initiatief van René van Schaik een stille tocht en een herdenkingsdienst voor haar gehouden.

De vondst van het dode babymeisje zorgde voor verontwaardige reacties op sociale media. Diezelfde sociale media zorgden ervoor dat ze een naam kreeg: Angel. De gemeente Alkmaar laat al het eerbetoon op de plaats waar Angel is gevonden bewust liggen zoals het ligt, hoewel zo'n monument normaal na een tijdje wordt weggehaald.

Van Schaik en de andere initiatiefnemers hebben de gemeente laten weten dat ze ervoor willen zorgen dat Angel een mooie begrafenis krijgt. Het Nederlands Forensisch Instituut verwacht aan het eind van januari de eerste resultaten van het forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak van Angel te hebben. Er zijn tien rechercheurs bezig met het onderzoek. Ze zoeken ook nog steeds naar de moeder van het meisje, dat waarschijnlijk tijdens of kort na haar geboorte is overleden. Het tijdstip van overlijden is onder andere lastig vast te stellen doordat het lichaam al in staat van ontbinding verkeerde toen het werd gevonden.

20150115 monument angel

 

Pin It
Bekeken: 2085x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/