Alkmaar, 01 december 2014. Met een spannende finaledag is zondag in Sportpaleis Alkmaar de eerste editie van het 3-Banentoernooi afgesloten. Het hele weekend was het Sportpaleis het toneel van de Nederlands Kampioenschappen Baanrennen. het kampioenschap is georganiseerd door vertegenwoordigers van de drie Nederlandse banen. Bijna 120 renners stonden aan de start van de Alkmaarse finale manche en daarmee kan de organisatie terugkijken op een succesvol wekend. De eerste 2 manches werden verreden op de pistes van Omnisport Apeldoorn en het Velodrome in Amsterdam. Tijdens de Alkmaarse finale bleek eens te meer dat de prijzen pas op de meet worden verdeeld, enkele renners die na 2 manches nog aan de leiding stonden van hun klassement moesten hun trui na de laatste manches toch afstaan.

In de categorie 6-7 was het Jesper Oost die zijn leiderstrui verloor aan Ruben Buitendijk. Bij de nieuwelingen verwees Bas Ottevanger Vincent Hoppezak op het laatste moment naar de 2e plaats. Bianca lust rekende bij de junior dames in de allerlaatste race af met Tessa Dijksman, die daarmee haar leidende positie in het Dentmerk Klassement verloor. In de andere categorieën wisten de koplopers na 2 manches hun leidende positie te behouden. Met name de prestatie van Winanda Spoor bij de elite vrouwen was opvallend: zij won zowel in Apeldoorn als in Amsterdam en Alkmaar alle wedstrijden.

Sportfotograaf Peter Heins was het hele weekend voor Alkmaar Centraal aanwezig en maakte deze fotoreportage. (Alle eindwinnaars: Categorie 3/4/5: Mark de Groot, Categorie 6/7: Ruben Buitendijk, Nieuwelingen (heren): Bas Ottevanger, Nieuwelingen (dames): Phaedra Krol, Junioren (heren): Mitchell , Cornelisse, Junioren (dames): Bianca Lust, Amateurs: Christan Bosch, Masters: Henry Cutler, Elite vrouwen: Winanda Spoor, Elite heren: Rick Mensink)

Bekeken: 1826x