Alkmaar, 28 november 2014. Vanaf 14 december rijden de bussen van Connexxion in Noord-Holland Noord een aangepaste dienstregeling. Het doel is de serviceverlening te verbeteren. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden en van een aantal buslijnen wordt ook de route aangepast. Veranderingen zijn aangebracht voor stadslijnen 1, 6, 8 en 10 en regionale lijnen 123, 129, 150 en 163. Ook de Nightliners N60 en N69 kennen veranderingen.

Een aantal wijzigingen: buslijn 1 en 5 rijden samen twee keer per uur in plaats van vier keer per uur tussen De Hoef en Alkmaar Station en vice versa. Buslijn 6 krijg extra ritten vroeg in de ochtend tijdens de zomerperiode.  Buslijn 8 loopt straks vanaf Alkmaar Station via de Tesselsebrug, Koedijkerstraat, Hertog Aalbrechtweg en de Nollenweg (N508) naar bedrijventerrein Beverkoog. Daar sluit lijn 8 bij de halte Beverkoog aan op buslijn 10 (Oudorp - Alkmaar). Lijn 10 zal diverse ritten verliezen.

Bij de regionale lijnen gaat het vooral om aanpassingen van tijden voor betere aansluitingen. Buslijn 161 (Alkmaar - Ursem) wordt opgeheven. In deze regio gaat de nieuwe buurtbus 409 rijden. Deze buurtbus rijdt de route Heerhugowaard - Ursem - Hensbroek - Obdam v.v. Buurtbus 409 rijdt van maandag tot en met zaterdag.

Nachtbrakers moeten ook even opletten. Op zaterdag vertrekt om 00.59 uur een extra N60 rit vanaf Alkmaar Station naar Heerhugowaard. Op zaterdag vertrekken alle ritten (behalve die van 02.39 uur) 10 minuten later. Niteliner N69 krijgt op zaterdagnacht een nieuwe rit om 04.59 uur vanaf Amsterdam Busstation Elandsgracht (voorheen halte Marnixstraat). Op zaterdagnacht vervalt de rit van 00.49 uur uit Amsterdam.

Meer informatie op de website van Connexxion.

Pin It
Bekeken: 1294x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/