Alkmaar, 11 november 2014. In het asielzoekerscentrum van Alkmaar organiseert Stichting de Vrolijkheid sinds twee jaar muzieklessen voor kinderen. Ervaren docenten geven er wekelijks viool-, gitaar- en percussielessen. Kinderen beheren zelf hun instrument dat ze in bruikleen krijgen. Een aantal jongeren (13 - 16 jaar) hebben elkaar nu gevonden om een eigen band te vormen met de sprekende naam International. Het zijn Claude, Sathy en Deborah uit Kongo, Kimya O. en Kimya S. uit Iran, Nargess uit Afghanistan en Hawen uit Eritrea. Maar het allerbelangrijkste is dat ze op een Nederlands podium hun talent willen laten zien. Dat doen ze in de bibliotheek Alkmaar Centrum op 15 november.

Onder leiding van de artiest Gerhardt, ook bekend van Beans & Fatback, heeft International een internationaal repertoire ingestudeerd, variërend van Bruno Mars tot het mooie Perzische lied Age Ye rooz. Sommigen van hen bespelen voor het eerst basgitaar, drums en gitaar en het enthousiasme dat ze uitstralen werkt zeer aanstekelijk voor de luisteraars. De Vrolijkheid kan deze lessen organiseren dankzij bijdrage uit het Jeugdcultuurfonds Alkmaar en Kinderpostzegelfonds.

Jongerenband International treedt op 15 november op van 14.00 tot 15.00 uur in bibliotheek Alkmaar Centrum.

 

Pin It
Bekeken: 1801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/