Alkmaar, 15 oktober 2014. Op 30 oktober organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alkmaar de gratis lezing ‘Sociale pubers buitenshuis’. Tijdens de lezing komen diverse vaardigheden aan bod om pubers te helpen om op een positieve manier contacten te leggen met groepen en personen buiten het gezin en de school. De lezing wordt gehouden in Bibliotheek De Mare.

Naarmate kinderen ouder worden, brengen ze meer tijd door buitenshuis en kunnen hun activiteiten afwijken van dingen die hun opvoeders of ouders leuk vinden. Vaak is het moeilijk om te weten wat pubers interessant en de moeite waard vinden en met wie ze goed kunnen opschieten. Dit kan een grote uitdaging zijn voor opvoeders/ouders, vooral als ze de vriendenkring of de activiteiten van hun pubers eigenlijk niet goedkeuren.

Wat aan bod zal komen is het programma Positief Opvoeden (volgens de Triple P-methode). Dit programma heeft een succesformule rondom het stimuleren van sociaal betrokken pubers. De zes belangrijkste ingrediënten zijn het ontwikkelen van zelfverzekerdheid, sociale vaardigheden, zorgzaamheid, vooruit plannen, het onderhouden van contacten en het nakomen van afspraken. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen alle deelnemers een tipsheet/informatiefolder.

De gratis lezing wordt op 30 oktober gehouden van 20.00 tot 22.00 in Bibliotheek De Mare, Laan van Straatsburg 2. Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op de website onder 'cursussen'.

Pin It
Bekeken: 1346x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/