Alkmaar, 10 oktober 2014. Zaterdag 11 oktober is het internationale Coming Out-dag. Op die dag wordt het openlijk uitkomen voor homoseksualiteit gevierd. Vandaag, op vrijdag, hing Alkmaar, tegelijk met 42 andere gemeenten en het ministerie van OCW, de regenboogvlag al uit. Daarnaast tekende wethouder Mirjam Hamberg (Progressief Alkmaar) de intentieverklaring waarmee Alkmaar de komende drie jaar als koplopergemeente op het gebied van homo-emancipatie door zal gaan.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

In de afgelopen drie jaar heeft de gemeente Alkmaar zich samen met haar roze partners ingezet om sociale acceptatie van homoseksualiteit in de stad te bevorderen. Hierdoor hebben verschillende initiatieven in de stad zoals de Roze week, homoambassadeurs, voorlichting over seksuele diversiteit op middelbare scholen en activiteiten voor roze 50-plussers plaatsgevonden. Het ministerie van OCW heeft Alkmaar uitgenodigd om de aanpak voor de periode 2015 - 2017 voort te zetten en hiervoor tekende wethouder Mirjam Hamberg vrijdag een intentieverklaring.

Pin It
Bekeken: 1343x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/