Alkmaar, 23 september 2014. Meer dan 500 aanmeldingen had organisator Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) ontvangen voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Het was dan ook heel druk afgelopen vrijdagmiddag in Wijkcentrum De Oever in Oudorp, waar ‘THNX!’ 2014 plaatsvond. De gemeente Alkmaar wil hiermee laten zien hoezeer de inzet van deze vrijwilligers gewaardeerd wordt.

Al snel na het openen van de deuren stroomde De Oever vol. Maar goed dat het goed weer was, zodat het terras ook gebruikt kon worden. werkte het weer mee en kon men ook op het terras heerlijk genieten. Officieel duurde het feest tot 19.00 uur, maar menig vrijwilliger vertrok pas later.

In De Oever waren drie werelden te ontdekken: Hollands Glorie, 1001 Nacht en Swinging Caribbean. In het kader van Swinging Caribbean was de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mevrouw Marvelyne Wiels, aanwezig om de officiële opening te verrichten. Na het openingswoord door de voorzitter van de VCRA Jeroen de Wit en de toespraak van wethouder Anjo van de Ven verklaarde mevrouw Wiels het evenement voor geopend door haar dank uit te spreken voor het vele werk dat de vrijwilligers verzetten, ook voor de Antilliaanse gemeenschap in Alkmaar.

In elk van de drie werelden kon men deelnemen aan diverse activiteiten en natuurlijk was er ook van alles te proeven. Er werd bijvoorbeeld ter plekke 17 kilo deeg verwerkt tot kleine hartige Turkse pannenkoekjes en er werden honderden ovaalburgers gebakken. Tientallen mensen deden actief mee aan de workshops buikdansen en salsa. Velen vertrokken met hennatattoos op de armen of met één van de honderd prachtige prijzen die gewonnen konden worden. 

Veel (Alkmaarse) ondernemers hebben zich van hun beste kant laten zien. Donaties voor het prijzenfestival, voor de goodiebag, die elke vrijwilliger aan het eind mee naar huis kreeg of door tijdens het feest iets voor de vrijwilligers iets te doen. 

Gezien de enthousiaste reacties is het evenement weer voor herhaling vatbaar.

20140923 vcra feest

Pin It
Bekeken: 1027x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/