Alkmaar, 22 september 2014. De landelijke OPA beweging (Ouderen Politiek Actief) en de lokale Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) stonden maandag 15 september voor de Raad van State over de naamvoering van de partijen. De uitspraak moet nog volgen, maar de landelijke partij heeft al geconcludeerd dat het niet handig is dat er twee OPA’s aan de verkiezingen meedoen in Alkmaar. Dit meldt de Alkmaarse OPA op haar eigen website.

De landelijk OPA heeft vastgesteld dat de lokale OPA een degelijk beleid voert waar het zich volledig in kan vinden. Het heeft daarom besloten zelf niet mee te doen aan de verkiezingen op 19 november, maar de Alkmaarse partij te steunen.

Dick Schouw, voorzitter OPA-beweging: “Uit de gesprekken met de Alkmaarse OPA is gebleken dat deze stadspartij zijn sporen heeft verdiend en dat zij een zeer goed 50-plus beleid voert. Op suggestie van deze partij is er al een miljoen extra voor ouderen uitgetrokken. Het zou zonde zijn om elkaar in de wielen te rijden, terwijl we eigenlijk hetzelfde voorstaan als het gaat om ouderenbeleid. In de in goede harmonie verlopen gesprekken heeft de Alkmaarse OPA op ons een gedegen, gedreven en gecommitteerde indruk gemaakt die ons heeft overtuigd dat OPA in Alkmaar gewoon OPA moet blijven. Uit het verloop van deze zaak zie je maar weer dat een goed gesprek wonderen kan doen bij het oplossen van ingewikkelde problemen”.

Victor Kloos, oprichter van de lokale OPA en tevens wethouder, ook voor 50 -plusbeleid, is verheugd. “Blij dat OPA gewoon OPA kan blijven in Alkmaar, maar ook trots op het compliment van de Beweging Ouderen Politiek Actief voor het Alkmaarse beleid. Daar zullen wij ons de komende periode voor blijven inzetten”.

De OPA beweging doet verder onder de naam OPA mee in de gemeenten Oss en ’s-Hertogenbosch. In de andere herindelingsgemeenten worden bestaande partijen met een goed ouderenbeleid ondersteund.

Pin It
Bekeken: 1099x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/