In de nieuwe Huisvestingsverordening wordt er voor gekozen geen loting toe te passen en dus huurwoningen tot de huurtoeslaggrens alleen toe te wijzen op basis van inschrijftijd.

Het voorstel voor de nieuwe Huisvestingsverordening Alkmaar is besproken in de Raadscommissie Ruimte op 29 april. Daarbij bleek de meerderheid van de raadsfracties geen voorstander te zijn van het op beperkte schaal (maximaal 5%) toewijzen van woningen door loting, zoals voorgesteld in de regionale Huisvestingsverordening. Het college stelt daarom geen loting voor.

De regionale Huisvestingsverordening staat op 28 mei ter bespreking gepland voor de Raadscommissie Ruimte en op 4 juni ter besluitvorming in de Raad.

De nieuwe Huisvestingswet treedt terugwerkend tot 1 januari 2015 in werking. Daardoor vervallen formeel alle huisvestingsverordeningen per 1 juli 2015. Gemeenten in de regio Alkmaar en Uitgeest zullen een nieuwe verordening vaststellen. "Er is schaarste aan huurwoningen die leidt tot onevenwichtige en onrechtvaardige gevolgen op de woningmarkt, die bijsturing met regels over woonruimteverdeling rechtvaardigt."

Pin It
Bekeken: 3709x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/