Alkmaar, 16 september 2014. Over ruim een week moet er duidelijkheid zijn over het gebruik van de naam OPA tijdens de aankomende Alkmaarse gemeenteraadsverkiezingen. Zullen er twee OPA’s aan deelnemen of moet één van de twee partijen een list en een andere naam verzinnen? De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft veruit de oudste rechten op de naam OPA, maar de kieswet stelt dat landelijke partijen, in dit geval de partij Ouderen Politiek Actief, voorrang hebben op lokale partijen.

Toch heeft het lokale stembureau de naam OPA van de Onafhankelijke Partij Alkmaar geaccepteerd. Ouderen Politiek Actief, dat ook meedoet aan de Alkmaarse verkiezingen, heeft daar bezwaar tegen gemaakt en dat bracht beide partijen bij de Raad van State. De argumenten van beide partijen zijn inmiddels meerdere keren op tafel gelegd en de wet is er duidelijk over.

Toch gloort er hoop voor de lokale OPA. Een opmerking tijdens de zitting dat de Raad van State graag ’liberaal’ mag zijn bij dit soort conflicten is wellicht de aankondiging van een beslissing die niet zwart-wit is. Een concretere aanwijzing is te vinden in een uitspraak over politieke partijen Dorpsvisie Son en Breugel en Dorpsbelang Son en Breugel. Die verschilden in de ogen van de Raad van State destijds voldoende van elkaar om toch samen de verkiezingen in te gaan.

Pin It
Bekeken: 2192x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/