Alkmaar, 14 september 2014. Zaterdag vond in de Hoornse Vaart het kickbox & mixfightgala House of Pain plaats. Nederlands kampioen en Alkmaarder Marino Schouten vocht tegen Omar Amrani om de Europese Kickboxtitel en wist deze ook binnen te halen. Ook de Alkmaarse MMA vechter Metin Yakut (Pislik) gaf acte de présence en veroverde de Europese titel MMA. MMA of free fight heet voluit mixed Martial Arts en is een combinatie van technieken uit verschillende vechtsporten zoals worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Alkmaar is een van de weinige steden waar dergelijke vechtsportgala's nog worden toegelaten. Ze zijn omstreden omdat er veel criminelen op af zouden komen.

Dat bleek ook afgelopen zaterdag uit de massaal aanwezige politie. Beoefenaars en liefhebbers van de sport hebben moeite met dat in hun ogen negatieve image. Eén van de lastige zaken is dat er niet één grote overkoepelende bond is, maar tientallen afdelingen door Nederland. Dat maakt toezicht een stuk lastiger. Maar zaterdagavond verliep (opnieuw) uitstekend. Zowel de organisatie als de politie waren uitermate tevreden, en met twee Europese titels die naar Alkmaar komen mag Alkmaar trots en tevreden zijn. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte deze foto-reportage.

Pin It
Bekeken: 2106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/