Heerhugowaard, 04 september 2014. Westlinge in Heerhugowaard wordt een asielzoekerscentrum. Bezuinigingen en een afname aan gedetineerden zorgen ervoor dat de gevangenis op 1 januari 2015 gesloten wordt door de overheid. Binnen een aantal maanden moet het complex dan klaar zijn voor opvang van asielzoekers. Dat houdt vooral in dat de hekken weggehaald zullen worden.

Gerekend wordt met een aantal van 600 asielzoekers, voornamelijk uit Eritrea, Somalië, Syrië en Afghanistan. Inwoners die een verblijfsstatus krijgen, mogen er nog enige tijd verblijven tot zijn eigen woonruimte hebben. Dit laat het NHD weten. Hoe lang Westlinge asielzoekers zal gaan opvangen is niet vastgesteld door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Heerhugowaard.

Pin It
Bekeken: 1704x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/