Bergen, 30 augustus 2014. Zaterdag 6 september 2014 om 16.00 uur wordt bij Kranenburgh in Bergen de Jeanne Oosting Prijs 2014 uitgereikt. De jury, bestaande uit de schilders Michiel Hogenboom, Ina van Zyl en Gijs Frieling, koos voor schilders Derk Thijs en Jan van de Pavert op grond van hun geheel eigen 'geluid' en bijzondere inhoudelijk onderzoek. Na de uitreiking wordt de opening verricht van de tentoonstelling van de bekroonde kunstenaars. Deze duurt tot 5 oktober.

Het juryrapport van de Jeanne Oosting Stichting laat het volgende zien: Derk Thijs (1977) streeft naar kunst die zich onttrekt aan de tijdsgeest, de heersende opvattingen in de (kunst) wereld en de waan van de dag. Hij put vrijelijk uit het modernisme, primitivisme, religieuze kunst en volkskunst. Het schijnbare gemak waarmee zijn werk tot stand komt, overtuigt en het barst van het maakplezier. Met zijn werk levert Thijs een belangrijke bijdrage aan de vraag wat de schilderkunst in deze tijd kan bieden. 

Jan van de Pavert (1960) werkt aan een veelvormig oeuvre van aquarellen, tekeningen, schilderijen, wandschilderingen, video’s, sculpturen en ruimtevullende installaties. Met zijn bijzondere onderwerpkeuze en gebruik van een wonderlijk realisme, laat hij een verfijnd en geheel eigen geluid horen in de figuratieve aquareltechniek. Van de Pavert leidt de kijker in zijn groot formaat aquarellen naar een limbowereld van muzikanten, activisten en historische figuren.



Pin It
Bekeken: 2109x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/