Alkmaar, 29 augustus 2014. Burgemeester en wethouders van Alkmaar hebben besloten dat er in het pand aan de Catsstraat 2 geen vuurwerk meer verkocht wordt. Hiermee geeft het college invulling aan de wens van inwoners van het appartementencomplex waar deze winkel deel van uitmaakt. De winkel krijgt een andere bestemming waardoor vanaf dit jaar de verkoop van vuurwerk niet meer mogelijk is.

In 2006 is door de gemeenteraad een motie aangenomen alleen toestemming te geven om buiten woongebieden vuurwerk te verkopen. Toen de winkelier van Catsstraat 2 aangaf de verkoop van vuurwerk te willen beëindigen, was dit een kans uitvoering te geven aan deze motie. In het bestemmingsplan is opgenomen dat de vuurwerkbestemming op de winkel kan worden beëindigd als er 12 maanden geen vuurwerk meer is verkocht. Omdat de laatste vuurwerkverkoop in december 2013 was, kan in 2015 de bestemming definitief worden beëindigd. 

Burgemeester en wethouders hebben besloten om bij te dragen aan de overname van de inventaris. Ook de VVE van het gebouw en woningbouwcorporatie Woonwaard Noord-Kennemerland dragen bij aan de overname. 

Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven ( OPA): “Verkoop van vuurwerk in woonwijken is eigenlijk niet meer van deze tijd. Veiligheid staat voorop. De kans die we kregen om aan de Catsstraat het verkooppunt van vuurwerk te stoppen hebben we met beide handen gepakt. Mooi dat we, dankzij gezamenlijke inspanning en goed overleg met de winkelier en de eigenaar al dit jaar uitvoering geven kunnen aan deze wens van veel bewoners van Overdie.”

Daarnaast speelt op dit moment de ontwikkeling dat gemeenten in woonwijken vuurwerkvrije zones willen instellen. Op landelijk niveau wordt hiervoor beleid ontwikkeld, zodat mensen verderop gekocht vuurwerk niet alsnog overal in de bebouwing kunnen afsteken. Een discussiepunten is handhaving.




Pin It
Bekeken: 1643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/