Alkmaar, 20 augustus 2014. Donderdag 28 augustus geeft Biohazard (USA) een exclusief Nederlands optreden in Victorie. Het New Yorkse kwartet, opgericht in 1988, was één van de eerste acts die hiphop met oldschool (hardcore-) metal combineerde. Verder is er de eenmalige reünie van Alkmaar's metaltrots Koresh, en betreden Six Million Dollar Men en McClane het podium.

De zwaar gestemde gitaarriffs en raps vol verontwaardiging over misstanden in de Westerse maatschappij trokken al snel de aandacht van de platenwereld, en in 1992 ondertekende Biohazard haar eerste platencontract bij ’s werelds grootste metallabel Roadrunner Records. Dankzij hun crossover-benadering en daarmee het aanspreken van verschillende doelgroepen vermenigvuldigde de fanbase zich in rap tempo en werd de debuutplaat ‘Urban Discipline’ miljoenen keren verkocht. De daarvan afkomstige single ‘Punishment’ het meest gedraaide nummer ooit in het MTV-programma Headbanger’s Ball. Nu tourt de band de wereld rond in het kader van de recent verschenen plaat ‘Reborn in Defiance’.

De 28e staat tevens in het kader van een eenmalige reünie van Alkmaars metaltrots uit de jaren ’90: Koresh. De broers Ronald en Dennis Weel (resp. gitaar en drums), Rogier Worm (gitaar) en Daniël Gueli (bas, zang) speelden in zalen in heel Nederland, deden supports voor Mucky Pup en Gorefest en werden zelfs gevraagd om het metalfestival Waldrock te openen.

 De grote zaal van Victorie opent om 19:30 uur en aanvang is om 20:00 uur. Kaarten zijn €17,50 in de voorverkoop en €20,00 deur.

Pin It
Bekeken: 1624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/