Het is crisis binnen het bestuur van Alkmaar. Er blijkt een structureel tekort van 11 tot 14 miljoen euro in de begroting te zijn; dit komt door financiële tegenvallers die niet aan de gemeenteraad zijn gemeld.

Gemeentesecretaris Coen Aalders is een week geleden al geschorst vanwege een onhandige opmerking in het vakblad Public Mission en is nu uit zijn functie gezet, samen met zijn plaatsvervanger Jos Krieckaert. Vooral Aalders zou verantwoordelijk zijn voor de financiële chaos in het bestuur van Alkmaar, maar er klinken ook geluiden dat Aalders en Krieckaert aan de schandpaal zijn genageld om bestuurlijk verantwoordelijk wethouder Peter de Baat te beschermen.

De Baat heeft volgens een aantal raadsleden valse informatie aan de gemeenteraad verstrekt en zou daarom moeten vertrekken. De jaarrekening over 2014 is niet goedgekeurd door de accountant en dit gebeurde al eerder onder zijn bewind. Of de ambtelijke cijfers nu wel of niet kloppen, De Baat is uiteindelijk verantwoordelijk. Hij zei zelf een week geleden nog tegen het NHD dat de financiële toekomst van Alkmaar er goed uitzag, en gaf daarbij toe dat de begroting slechts iets negatiever uitgepakt was dan aan de gemeenteraad was gemeld.

Het tekort van 11 tot 14 miljoen zou zijn ontstaan doordat de ambtenarenreorganisatie  flink duurder is uitgepakt dan begroot, en ook door verlies op gronden en onjuiste boekhouding van de bouw van het nieuwe Sportcomplex De Meent.

De betrokkenen willen niet officieel reageren. Donderdagavond zal tijdens een besloten bijeenkomst door het college van Alkmaar uitleg worden gegeven aan de gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 6182x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/