Alkmaar, 23 juli 2014. Zondagmiddag 3 augustus is alweer de één na laatste zondagmiddag van Zomer op het Plein 2014. De hele middag staat in het teken van bijzondere muziekstijlen: eigenzinnige pop-folk van het Nederlandse drietal Zazi en feestelijke wereldmuziek van Rupa & The April Fishes uit San Francisco.

Het muzikale drietal Zazí bestaat uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Met een verscheidenheid aan stemmen en instrumenten en een afwisselend repertoire in diverse talen veroveren ze in sneltreinvaart binnen- en buitenland met hun optredens. ‘Eigenzinnige pop-folk’, zo omschrijft het drietal haar muzikale stijl. Ze stonden onder andere in het voorprogramma van Charles Aznavour in de Heineken Music Hall en verzorgden de muzikale omlijsting van diverse modeshows in Duitsland. Eén van de oprichters van Cirque du Soleil nodigde hen uit om in Canada te spelen en daarnaast deden ze vier tournees langs de westkust van Amerika.

Rupa & The April Fishes is een band uit San Francisco, die wordt geleid door de charmante zangeres en gitariste Rupa. De bandleden spelen cello, accordeon, trompet, gitaar, contrabas en drums en maken een mix van gypsyswing, reggae en zelfs chanson, met teksten in het Engels, Frans en Spaans. Feestelijke wereldmuziek waar je niet op kan stil blijven staan. Het repertoire van de groep is een spiegel van de latinowijk in San Francisco waar zij wonen. Zangeres Rupa Marya werkt de helft van de tijd als arts aan de zwaarbewaakte grens tussen Amerika en Mexico en laat zich inspireren door de dingen die zo meemaakt. Samen met haar zeer diverse persoonlijke achtergrond zorgt dit voor uiteenlopende muziek: van Frans chanson, zigeunermuziek, tot Indiase en Arabische muziekstijlen. Rupa & The April Fishes bracht onlangs een nieuw album uit: ‘Our LIVE at The Independent Album’.

Pin It
Bekeken: 1288x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/