De Alkmaarse gemeentesecretaris Coen Aalders heeft via vakblad Public Mission laten weten te streven naar een "compacte, afdelingsloze bestuursdienst van zo'n honderd man", terwijl de gemeente Alkmaar net een twee jaar durende bezuinigingsoperatie achter de rug heeft waarbij het aantal ambtenaren met bijna 600 is verminderd.

De opmerking van Aalders in het vakblad is niet bij iedereen goed gevallen. Aalders, burgemeester Piet Bruinooge en verantwoordelijk wethouder Peter de Baat  wilden in eerste instantie niet reageren op de kwestie, maar na aandringen van het NHD werd duidelijk dat er op 14 april is besproken dat het college en gemeentesecretaris Aalders niet meer samen verder willen. Over de vermeende aanleiding, de opmerking van Aalders, wilden ze alsnog geen uitspraken doen. Later heeft Bruinooge Aalders laten weten dat hij e.e.a. 'goed heeft verwoord'.

Aalders is voordat hij als hoogste ambtenaar bij gemeente Alkmaar aan de slag ging werkzaam geweest bij de BELcombinatie, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Ook daar is het voor Aalders niet goed afgelopen. Hem werd door medewerkers destijds het verwijt gemaakt vooral een eigen koers te varen. De officiële verklaring luidt dat 'er geen andere functie beschikbaar was voor de heer Aalders', waarna hij is vertrokken. Opvallend detail is dat Aalders daarna bij de gemeente Alkmaar zeker vier mensen uit de BELcombinatie 'om zich heen heeft verzameld'. Het gaat dan onder andere om belangrijke posities bij ICT en P&O.

Pin It
Bekeken: 6358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/