Alkmaar, 12 juni 2014. Minimaal drie keer per jaar wordt de commissie Sociaal geïnformeerd over de stand van zaken op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid en kunnen de kaders zo nodig worden bijgesteld. Ten aanzien van de drie door het college geprioriteerde thema’s, Veilig Uitgaan, Aanpak hinderlijke en overlastgevende jeugdgroepen en Criminaliteit en veelplegers, concludeert de commissie dat de uitvoering op koers ligt.

Daarnaast worden de overige doelstellingen uit het Veiligheidsplan Alkmaar ook gehaald en hoeven plannen niet bijgesteld te worden. Een aantal maatregelen bestaan overigens al langer dan het Veiligheidsplan, dat pas een paar maanden geleden is vastgesteld. Dat neemt niet weg dat de ingezette koers effectief blijkt te zijn. In oktober zal een volgende toetsing gedaan worden.

Een van de doelstellingen was dat Alkmaarders hun gemeente minimaal een 7 geven voor het gevoel van veiligheid. In 2013 werd een 7,4 gegeven. Het gemiddelde voor de 32 grote gemeenten (de G32) was een 7,2. In 2011 leverden drie meetmomenten een 6.7, een 7.2 en een 7.3 op. Daarnaast is het aantal inbraken, overvallen en berovingen tot mei 2014 volgens plan met 5% afgenomen ten opzichte van 2013. 

Daarnaast wordt bijgehouden of Alkmaarders hun buurt in 2013 vooruit of achteruit vonden gaan. Opmerkelijk is dat 12,1% verloedering zag, en 12,5% juist vooruitgang ziet. In de G32 ziet 16,8% verloedering. Wat betreft neutrale en positieve meningen ligt Alkmaar op landelijk gemiddelde. Alkmaar scoort op fysieke voorzieningen in de buurt een 6,6. Dit is meer dan in de G32 (6,2). Ook op sociale cohesie scoort Alkmaar met een 6,2 hoger dan de G32 (5,9).

Pin It
Bekeken: 1101x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/