Vanuit de politiek klinkt het geluid dat de dorpen in de Schermer zo goed mogelijk bereikbaar moeten zijn. Gemeente Alkmaar gaat de mogelijkheden voor een andere busroute bespreken met vervoerder Connexxion. Idee in deze besprekingen is bus 123 in plaats van over de N244 langs het Noordhollands Kanaal te laten rijden de bus over de Zuidervaart te laten gaan. Dan zou Driehuizen ook op de route liggen. Alle partijen, op OPA na, steunden die motie.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat de kernen zo goed mogelijk bereikbaar moeten zijn. Bij de onderhandelingen moet rekening gehouden worden met de kosten. Zodra dit meer dan 35.000 euro kost zal het college bij de raad terug moeten komen.

De raad ging al eerder akkoord met uitbreiding van het eurokaartje voor lijn 123 welke in 2011 werd ingevoerd door Alkmaar en waarmee inwoners voor één euro buiten de spits om konden reizen met het openbaar stadsvervoer. In het nieuwe coalitieakkoord pleiten ze voor uitbreding naar de Schermer en Graft-de Rijp. De gemeente zou dan wel stoppen met gratis vervoer vanaf P&R-terreinen en de binnenstad.

Pin It
Bekeken: 5772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/