De gemeente Heerhugowaard heeft de subsidie voor een ijsbaan op de Stadsplein in december verlaagd van 50.000 naar 20.000 euro. Volgens organisator Dennis Luken van Stichting IJsplein kan van dit bedrag onmogelijk een ijsbaan geëxploiteerd worden.

Als de gemeente Heerhugowaard niet meer geld kan geven komt er dit jaar dus geen ijsbaan op het Stadsplein. Stichting IJsplein exploiteert in december ook een ijsbaan in Alkmaar, maar daaraan draagt de gemeente Alkmaar wel bij.

Luken schrijft in een brief aan de gemeenteraad van Heerhugowaard dat als er uit meerdere potjes iets wordt bijgedragen aan de ijsbaan, zoals de gemeente Alkmaar doet, het makkelijker wordt om de subsidie te verantwoorden.

Zo kan er uit de pot voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs iets bijgedragen worden, omdat veel klassen komen schoolschaatsen. Ook uit de sociale pot zou iets bijgedragen kunnen worden omdat langdurig werklozen bij de ijsbaan werkervaring kunnen opdoen.

Pin It
Bekeken: 4241x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/