Schoorl, 02 juni 2014. De gemeente Bergen gaat de 441e Meidenmarkt op 9 juni min of meer droogleggen om zo het feest weer leuk voor iedereen te maken. De laatste jaren had het gemeentebestuur gemengde gevoelens over het ooit spontaan ontstane evenement. Aan de ene kant een geweldig feest, maar het werd nogal eens ontsierd door straal bezopen jongeren, drugsgebruik, opstootjes, verwondingen, een onprettige sfeer en brandstichting. Samen met Stichting Glimlach gaat de gemeente ervoor zorgen dat zelf meegebrachte drank de heuvel niet meer opkomt, aldus Dichtbij.

Dat wil niet betekenen dat er helemaal niet meer gedronken mag worden. Drank kan gehaald worden bij de horeca.... als je minimaal 18 jaar bent natuurlijk. Wie drank meeneemt moet dit in een container achterlaten. Net as bij een bewaakte garderobe kan dit bij vertrek weer opgehaald worden. De slogan is op de poster is dan ook "Meidenmarkt in een fris jasje".

Stichting Glimlach zorgt er wel voor dat er van alles om de Meidenmarkt heen gebeurt. Er zijn onder andere optredens van Peter Beense en Def Rhymz, en er worden diverse activiteiten gehouden zoals het 'WK Schminken' en een voetbalclinic.

20140602 meidenmarkt poster

Pin It
Bekeken: 1366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/