Alkmaar, 28 mei 2014. Vorige week opende het Regionaal Archief Alkmaar de deuren van een compleet vernieuwde tentoonstellingsruimte waarin bijna 40 bijzondere, mooie of grappige objecten de rijke geschiedenis van onze regio laten zien. Hiervoor is onder andere samengewerkt met het Archeologisch Centrum Alkmaar. De nieuwe ruimte, met als blikvanger een enorme historische landkaart van Noord-Holland, bevindt zich in het gebouw van het Archief aan de Bergerweg 1. Het is gratis toegankelijk op werkdagen.

De nieuwe tentoonstelling heet ‘Onze collectie op de kaart’ en laat zien wat het Archief de bezoeker heeft te bieden. De 40 fysieke objecten tonen de gevarieerde collectie. “En tussen de vele verhalen in diverse bladerboeken is er altijd wel een onderwerp te vinden dat aanspreekt”, aldus directeur Paul Post. “Denk bijvoorbeeld aan een 18e-eeuws receptenboekje van de Alkmaarse bakkerij Soecker, een collage van objecten uit het archief van chocoladefabriek Ringers en materiaal over AZ.”

Voor bezoekers die meer willen weten over het doen van onderzoek toont de expo hoe door het combineren van verschillende bronnen een antwoord ontstaat. Als voorbeeld neemt het Archief een moord in 1894 te Schagen, maar ook een luchtigere zoektocht naar een 17e-eeuwse bewoner van de Alkmaarse Langestraat komt aan bod.

20140528 regionaal archief exporuimte

Pin It
Bekeken: 1364x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/