Alkmaar, 28 mei 2014. De gemeente overweegt naar de rechtbank te stappen om te voorkomen dat AZ zich gaat vestigen in Wijdewormer. Maar het wil wel eerst de dialoog aangaan, met behulp van bemiddelaar Felix Merks van Result ADR. Dit valt te lezen in een brief van het college aan AZ, aldus het NHD. Het college had gesteld dat AZ handelt in strijd met de overeenkomst getekend in 2011 en dat het de verklaring voor vertrek te slap vindt. De erven Molenaar hadden een bezwaar dat geen invloed had op AZ en ook nog genoeg ruimte gaf voor voortgang. Ondertussen is er in Zaanstad een collegevoorstel in de raad aangenomen om met de voetbalclub een overeenkomst te sluiten.

De brief van het college is ook verstuurd naar de andere betrokken partijen: AZ, Stadion Alkmaar Beheer (SAB), Zaanstad en Wormerland. In een eerdere brief had het college al aangeven dat het vond dat de gemeenten niet te goeder trouw konden meewerken, wetende van de overeenkomst uit 2011.

Het Zaanse collegevoorstel ging niet zonder horten en stoten door de Zaanse raad. De lening aan AZ moet 10,75 miljoen euro worden. Reservering van het bedrag zou ook problemen opleveren in de gemeentelijke begroting, volgens de SP fractie. Wat AZ met de gemeentelijke investering van 170.000 euro wil doen zal in ieder geval in de gaten gehouden.

Pin It
Bekeken: 1272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/