Alkmaar, 24 mei 2014. Het zit er weer op, de avond vierdaagse. Voor de zestigste keer trok vier avonden achter elkaar een grote stoet mensen door de verschillende wijken van Alkmaar. Met natuurlijk vrijdagavond als hoogtepunt, want op de laatste avond wordt extra uitgepakt. In de Langestraat, de allerlaatste straat die helemaal moet worden uitgelopen heeft zich tegen de tijd dat de eerste lopers zich melden al een dikke erehaag aan mensen gemeld en worden ze geëscorteerd door drums, doedelzakken of koperblaaswerk en waren natuurlijk ook de traditionele bloemen van de partij.. Ook op de gewelfde stenebrug, waar natuurlijk mooi de Langestraat ingekeken kan worden staat een menigte te wachten op hun broer, zus, zoon, dochter, vader, moeder, neef, nicht, oom, tante, vriend, vriendin of vage kennis.

Het weer was de organisatie dit jaar gunstig gestemd, meer dan een paar verdwaalde druppels regen zijn er niet gevallen. Volgend jaar trekt Wandelsportvereniging De Jeep hopelijk weer zo'n 30 vrijwilligers uit de kast (dat wordt wel steeds lastiger, dus meld je aan!) en gaan we voor de 61e editie van de Alkmaarse Avondvierdaagse. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp wilde het evenement ook niet missen en maakte deze mooie fotoreportage.

 

Pin It
Bekeken: 1106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/