Alkmaar, 23 mei 2014. Acht jaar geleden besloten het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini-ziekenhuis bestuurlijk te fuseren. De bedoeling was om de twee organisaties per 1 januari 2014 samen te voegen in een stichting. Dit lukte niet omdat de gemeente weigerde vrijstelling te geven voor grondoverdracht. 1 juni werd de nieuwe streefdatum en dan met terugwerkende kracht, maar ook dit zal niet gehaald worden. De integratie wordt een jaar uitgesteld. 

Gemini had samenvoeging hard nodig vanwege grote financiële problemen. Hier worden nu andere oplossingen voor gevonden, laat het ziekenhuis via het NHD weten, en een faillissement dreigt niet. De zorgverzekeraar voor de afdelingen spoedeisende hulp en verloskunde heeft meer geld toegezegd en de gemeente overweegt grond terug te kopen na het schrappen van nieuwbouwplannen. Maar er zal ook gesneden worden. Reorganisatie moet 33 fte doen verdwijnen, deels via natuurlijke uitstroom of het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Pin It
Bekeken: 1079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/