Alkmaar, 17 mei 2014. Maar liefst 22 partijen zijn betrokken bij de financiering van het 'HVC windpark' dat 55 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog in de Noordzee moet verrijzen. Het park heet Gemini en kost 2,8 miljard euro, huisvuilcentrale HVC heeft daarin een belang van tien procent. Afgelopen week verscheen nog een rapport van de rekenkamer waar in is te lezen dat de huidige schuld van de HVC, 670 miljoen euro, een enorm risico is voor de aandeelhouders: zes waterschappen en 48 gemeenten waaronder Alkmaar.

De grootste aandeelhouder in het windpark is Northland Power, een Canadese energieproducent die een belang heeft van 60 procent. Het windpark, waarvan de bouw al is begonnen, zou moeten zorgen voor 1,25 miljoen ton minder CO2 uitstoot en 600 MegaWatt aan energie. Met 150 windturbines zal Gemini bij oplevering in 2017 het grootste windpark in de Noordzee zijn.

Pin It
Bekeken: 1871x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/