Regio, 16 mei 2014. In de maanden februari, maart en april daalde het aantal lopende WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord en Zuid-Kennemerland. In Zaanstreek-Waterland bleef het aantal uitkeringen nagenoeg stabiel. Alle Noord-Hollandse regio’s sloten april af met een lager aantal WW-uitkeringen (-1,7%) dan de maand ervoor, net als elders in het land. In die periode een jaar terug steeg het aantal nog. Texel scoort het best, vooral vanwege de horeca en landbouw met bijna een kwart minder WW-uitkeringen ten opzichte van een maand eerder. Desondanks is het aantal nog 50% hoger dan een jaar terug. Dat beeld is terug te zien in de rest van de drie arbeidsmarktregio’s.

Niet alle sectoren profiteren van de daling van het aantal WW-uitkeringen. In het bankwezen nam het aantal met 2,5% (25 uitkeringen) toe tot 1.040. Daarmee is deze sector in de regio in absolute zin de grootste stijger.

Deze week bracht UWV het rapport ‘Vacatures in Nederland 2013’ uit. Opvallend is dat het aantal bedrijven dat met zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) werkt landelijk is toegenomen tot 31%, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011. Ook valt op dat juist de sectoren waar een groot aantal (>30%) van de werkgevers in 2014 een groei in het personeelsbestand verwachten vaak met ZZP’ers werken. Het gaat hier vooral om de bouw, ICT en het onderwijs.

Pin It
Bekeken: 1008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/