Regio, 15 mei 2014. Het klinkt zo tegenstrijdig: de capaciteit van de verzorgingshuizen wordt verminderd terwijl de vergrijzing toeneemt. En toch is dat de praktijk nu de overheid aanstuurt op meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de ouderen zelf en meer 'verzorgingsverplichting' van de omgeving van die ouderen. Dat betekent dat straks alleen nog de zwaarste gevallen in aanmerking komen voor opname in een verzorgingshuis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dementie. Magentazorg raakt 80 van de 160 verzorgingshuisplaatsen in de regio kwijt en moet inzetten op meer crisisopnames. Dat betekent ook een ommezwaai voor het personeel dat zal moeten worden bij- of omgeschoold omdat er hogere eisen worden gesteld.

De Haemstede in Bergen is in het nieuws gekomen omdat de er nu wonende ouderen weigeren te verhuizen terwijl Magenta het verzorgingshuis in verband met dreigende leegstand wil transformeren tot een verpleeghuis voor Korsakov-patienten. Leegstaande kamers leveren geen geld meer op terwijl de toestroom van mensen die voorheen wél in een verzorgingshuis terecht konden opdroogt.

Pin It
Bekeken: 1211x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/