Alkmaar, 12 mei 2014. Afgelopen zaterdag is het judoteam van Topsport Tom van der Kolk kampioen van de hoofdklasse in de Westfriese Judocompetitie (WFJC) geworden. Voor coach/trainer Tom van der Kolk een speciale gebeurtenis. 40 jaar geleden was zijn vader George van der Kolk scheidsrechter van de toen nieuwe competitie. Een aantal jaar later stond kleine Tom in het eerste gewicht -40 kg opgesteld in een team uit Hoorn en werd ermee kampioen. Ook zijn judolerares Eveline Beentjes kwam in haar toptijd in de WFJC uit. 

Tom van der Kolk startte 20 jaar geleden zijn eigen Sportinstituut in Alkmaar. Gestart in de 3e klasse van de WFJC vocht zijn team zich vrij snel naar de hoofdklasse. Nu bij de 40e editie stonden zijn oudste twee zoons Colin en Yannick opgesteld. Ook Fabian Gahler maakt deel van het team uit. Tom van der Kolk en vader Rian Gahler bestreden elkaar nog, getuige een oude krantenfoto. De rijke historie was dan ook de reden dat hij heel graag zag dat zijn team juist dit jaar kampioen zou worden.

Er was nog één winst nodig voor de titel, maar tegenstander Kodokan uit Purmerend versloeg hen in de eerste confrontatie van het seizoen.
In de -55 kg maakte Yannick van der Kolk korte metten met zijn tegenstander en scoorde vol punt met een mooie schouderworp. Jochem Smit in de -60 won met een mooie achterwaartse sutemi. Ook Colin van der Kolk in de -66 kg won zijn partij doordat de tegenstander zichzelf diskwalificeerde met een verboden handeling. Nog maar één punt te gaan. Arjen van Dijk behield de rust in de -73 kg en scoorde halverwege met een prachtige schouderworp vol punt. En zo haalde Tom van der Kolk zijn historisch kampioenschap binnen. De uiteindelijke score werd 8-6. De wedstrijd tegen team Ben Rietdijk werd hierna ook met 8-6 gewonnen als kers op de taart.

Foto van links naar rechts: Boven nieuwe trainer Jasper Huitsing – Tom van der Kolk – Yannick van der Kolk – Fabian Gahler – Eveline Beentjes – Jochem Smit – Colin van der Kolk – Jesse Neyzing. Onder Jurrien van Marle – Coen Stoop – Mike Vlaar – Arjen van Dijk – Bram van de Zwaan.

 

Pin It
Bekeken: 1176x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/