Alkmaar, 2 april 2014. Een paar uur per week aan het werk op je eigen volkstuin in Alkmaar, verse groenten voor eigen gebruik, een besparing in de levenskosten en het opdoen van sociale contacten: 17 enthousiaste Alkmaarders die aangewezen zijn op de Voedselbank Alkmaar, reageerden positief op het idee en gaan binnenkort aan de slag. 

Het idee voor dit initiatief kwam van raadslid Ruud Ursem. Samen met de secretaris van de Federatie Alkmaarse Amateurtuinverenigingen Frido Schaap en de voorzitter van de Alkmaarse Voedselbank Jan Bleekemolen werd het idee omgetoverd in een tastbaar project dat op 3 april om 10.00 uur van start gaat op ATV de Hoefmolen aan de Olympiaweg 32 te Alkmaar.

Wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA) overhandigt dan officieel het gereedschap en plant- en zaaigoed aan één van de deelnemers. Dat doet ze graag: “Dit is een positieve actie: mensen kiezen ervoor het heft in eigen handen te nemen of, in dit geval: zetten zelf de schop in de grond. Dat kan ik alleen maar steunen”, aldus wethouder Van de Ven.

De deelnemers zullen één op één begeleid worden door ervaren volkstuinders. Het project wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van Segesta Vastgoed, de Bouwmarkten Gamma en Karwei Alkmaar, Ranzijn Tuincentrum, Bejo-zaden uit Warmenhuizen en de gemeente Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1318x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/