Alkmaar, 31 maart 2014. Vandaag zijn de werkzaamheden gestart voor de herinrichting van het Canadaplein. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk vrijdag 16 mei afgerond. De bestaande verhoging van het Canadaplein wordt vanaf de start in de bouwhekken gezet. De hekken tonen doeken waarop onder andere beeldmateriaal van de Van Oostsanen-tentoonstelling van het museum te zien is.

Het verwijderen van de verhoging is een van de aanpassingen tijdens de volledige herinrichting van het Canadaplein. Uiteindelijk wordt het plein een mooie groene verblijfsruimte, een recreatief gazon met er omheen een natuurstenen zitrand. Hierin komen vijf witte berkenbomen en zeven dimbare lichtmasten met meerdere armaturen die onder andere de bomen uitlichten. Een gedeelte van de entree van de fietsenkelder wordt hierbij overkapt om extra ruimte voor het groen te maken.

De werkzaamheden vinden met name centraal op het plein plaats, waardoor er voor al het verkeer nauwelijks beperkingen zijn. De omliggende panden blijven ook gewoon bereikbaar. De ondergrondse fietsstalling is vanwege de constructieve werkzaamheden aan de entree tijdens werkuren gesloten vanaf maandag 31 maart tot en met vrijdag 18 april. ’s Avonds en in het weekend is de stalling wel open voor publiek.

Gemeente Alkmaar doet er samen met de uitvoerende partij alles aan om de overlast door de werkzaamheden te beperken. Enige hinder kan echter niet worden uitgesloten. De gemeente vraagt hiervoor begrip.

Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente. Voor vragen kan men tussen 9.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met de projectleider van de gemeente Alkmaar, Stefan Huits.

Pin It
Bekeken: 1385x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/